Pagina principală Laborator Citologie, microbiologie Citologie cervico-vaginală în mediu lichid PAP test Babes – Papanicolaou

Citologie cervico-vaginală în mediu lichid PAP test Babes – Papanicolaou

Prețul: 370 MDL

Testele citologice sunt indicate pentru studiul detaliat al celulelor.

Examenul citologic este un test de screening care are ca scop analizarea și identificarea diferitelor aspecte morfologice celulare, precum structura cromatinei celulare, modificari ale omogenității citoplasmei, aspectul diverșilor compuși celulari etc., care pot apărea în procesele patologice inflamatorii sau neoplazice.

Examenul citologic poate fi utilizat ca test de diagnostic (în cazul în care există o suspiciune a unui proces patologic inflamator sau neoplazic) sau ca test de screening (pentru identificarea timpurie a apariției unor leziuni sau modificări precursoare unor afecțiuni, în cazul persoanelor cu un risc crescut de dezvoltare a anumitor patologii).

Analizele microbiologice se efectuează cu scopul de a pune în evidentă o serie de microbi, care pot cauza infecții acute și cronice.

Importanța testelor microbiologice și citologice este pentru a ajuta stabilirea unui diagnostic asimptomatic și patologiilor de la nivel celular.