Despre noi

CDG. De unde a pornit totul?

În 2007, cînd a început realizarea proiectului nostru CDG-Centrul de Diagnostic German, în Republica Moldova am găsit un sistem medical defectuos, în care pacienții găseau cu greu informațiile despre medicii, de care aveau nevoie, apoi erau nevoiți să-și aștepte rîndul ore în șir în atmosfera sumbră a unor policlinici post-sovietice.
Sistem, în care medicii primeau salarii mizere și duceau lipsa chiar și celor mai necesare lucruri.
Unde echipamentele medicale erau vechi și depășite.
Unde nu se zâmbea și doar se supraviețuia.

Serviciile medicale calitative, un diagnostic corect, o atitudine umană atunci se puteau găsi doar peste hotarele țării…

Și atunci noi ne-am pus scopul să schimbăm lucrurile absolut radical!

În 2007 am selectat cei mai talentați medici tineri din Moldova, i-am trimis la învățătură la Centrele de Referință din Germania și Austria.
Apoi în Moldova au venit Medicii-Experți din Germania ca să ne ajute să pornim lucrurile corect și în Moldova. Chiar și astăzi sântem în contact cu ei!

Am cumpărat echipament medical nou-nouț și ultraperformant de la Liderul Mondial Siemens. Rezonanţă Magnetică Nucleară 1,5 și apoi 3T, Tomografie Computerizată, mai multe Aparate de Ultrasonografie, Endoscopie, Laborator șamd.

Am fost primii în Moldova, care, pentru confortul pacienților a creat un Call Centru Medical, am instalat Primul sistem sofisticat de IT Medical (RIS&Pacs).
Am construit o clădire modernă, cu o ambianță deosebită, în care e plăcut să te afli și uneori uiți, că ești bolnav.
Am creat condiții decente pentru medicii noștri deosebiți, care primesc doar salarii oficiale și transparente și au o grijă exemplară de Dvs, pacienții noștri.

Medicii CDG călătoresc mult, se dezvoltă, preiau cele mai avansate practici europene, se perfecționează în continuu.

La noi Pacientul se află în centrul atenției.

Cînd merge vorba despre CDG, deseori se poate utiliza sintagma ”Pentru prima dată în Moldova”.

Investiția Germană în acest proiect a constituit peste 10 mln Euro.

Acum noi dispunem de cea mai avansată imagistică posibilă, de un laborator modern, în care procesăm mii de teste, iar unele le trimitem chiar în Germania, avem medici extraordinari, cu calități umane și profesioniste deosebite. Acum locuitorii Moldovei nu mai trebuie să plece peste hotare pentru un diagnostic corect, cît de complicat nu ar fi el. Ba din contra, pacienții de peste hotare se adresează regulat la CDG…

Dar să știți, ca anume Dvs trebuie să decideți, dacă am reușit noi oare schimbarea, pe care ne-am propus-o încă în 2007.
Noi depunem eforturi maxime în fiecare zi, pentru ca să depășim așteptările Dvs.

Cu respect,

Alexander Guțu
Director General CDG

Remarcă: ”Centrul de Diagnostic German” este o Întreprindere cu Capital Străin (German), fondată în 2007, care are peste 120 de angajați și este Lider pe piața serviciilor medicale din Republica Moldova.

2,500,000

Investigații efectuate

13

Ani de experiență

1000+

Tipuri de investigații

47

Medici experți

Din istoria CDG

 1. 2009

  Prima Rezonanţă Magnetică Nucleară 1,5 Tesla din Moldova
  Siemens Magnetom Avanto
  Prima Tomografie Computerizată 64 Slice din Moldova
  Siemens Somatom Sensation
  Primul sistem medical IT RIS&PACS Agfa din Moldova

 2. 2010

  Prima Endoscopie de Definiție înaltă din Moldova
  Olympus Evis Exera II 180 HD
  Primul Fibroscan – Ecosens

 3. 2010

  Laborator ultraperformant Roche.

 4. 2011

  Prima Rezonanţă Magnetică Nucleară Skyra 3,0 Tesla din Europa Centrală și de Est
  Siemens Magnetom Skyra 3 Tesla

 5. 2017

  Primul 1.000.000 de investigații efectuate la CDG

 6. 2019

  Prima Tomografie Computerizată 384 Slice din Moldova
  Siemens Somatom Definition Edge 384 slice

 7. 2020

  Ultrasonografie Cardiacă Class Expert
  Siemens Acuson SC 2000

 8. 2021

  Ultrasonografie Cardiacă de ultimă generație
  Siemens Juniper

Echipamentul nostru

Pacienții care aleg să facă investigații la Centrul de Diagnostic German, reprezintă încrederea în performanța tehnologiilor de diagnostic, iar noi ne asumăm un angajament de a le oferi o medicină inteligentă și cele cele mai actuale inovații din imagistica medicală.

Mereu am ales DOAR echipament medical nou, cu dotare tehnologică maximă, cu soft-uri avansate, care ne permite efectuarea investigațiilor de grad sporit de dificultate, care, în combinație cu măiestria și experiența echipei noastre medicale dau rezultate extraordinare.

Echipamentul medical de la Centrul de Diagnostic German este o reflecție a medicinii viitorului. Siemens Healthineers AG a fost printre primii producători mondiali ai aparatelor de Rezonanţă Magnetică cu utilizare medicală și până în prezent, SIEMENS este lider mondial şi produce cele mai moderne şi performante sisteme de Rezonanţă Magnetică și utilaj medical. Pentru fiecare tip de investigații am ales doar parteneri de top, pe lîngă Siemens fiind și Olympus, Roche, GE pentru a oferi pacienților, în Republica Moldova, șansa la cele mai sigure și performante investigații în neuroimagistică, imagistica cardiovasculară, imagistica abdominală şi cea a aparatului locomotor.

De ce alegem Centrul de Diagnostic German?

Am creat și realizat cu success, lucrurile imposibile, la care pacienții nu aveau acces. Am investit în oameni, care au format cea mai puternică echipă medicală! Am implimentat cele mai avansate protocoale de diagnostic și am adus Medicina Inteligentă în Republica Moldova.

Suntem primii care au efectuat investigații de înaltă performanță cu protocoale avansate. Zilnic oferim consultații și efectuăm investigații performante pentru că sănătatea pacienților este preocuparea noastră!