About us

CDG. Where did it all start?

In 2007, when the CDG-German Diagnostic Center project started, in the Republic of Moldova we found a faulty medical system, in which patients had difficulty finding the information about doctors they needed, then they had to wait their turn. in a row in the gloomy atmosphere of some post-Soviet polyclinics.
System, in which doctors received miserable salaries and lacked even the most necessary things.
Where medical equipment was old and outdated.
Where he didn’t smile and just survived.

Qualitative medical services, a correct diagnosis, a human attitude then could only be found abroad…

Și atunci noi ne-am pus scopul să schimbăm lucrurile absolut radical!

În 2007 am selectat cei mai talentați medici tineri din Moldova, i-am trimis la învățătură la Centrele de Referință din Germania și Austria.
Apoi în Moldova au venit Medicii-Experți din Germania ca să ne ajute să pornim lucrurile corect și în Moldova. Chiar și astăzi sântem în contact cu ei!

Am cumpărat echipament medical nou-nouț și ultraperformant de la Liderul Mondial Siemens. Rezonanţă Magnetică Nucleară 1,5 și apoi 3T, Tomografie Computerizată, mai multe Aparate de Ultrasonografie, Endoscopie, Laborator șamd.

Am fost primii în Moldova, care, pentru confortul pacienților a creat un Call Centru Medical, am instalat Primul sistem sofisticat de IT Medical (RIS&Pacs).
Am construit o clădire modernă, cu o ambianță deosebită, în care e plăcut să te afli și uneori uiți, că ești bolnav.
Am creat condiții decente pentru medicii noștri deosebiți, care primesc doar salarii oficiale și transparente și au o grijă exemplară de Dvs, pacienții noștri.

Medicii CDG călătoresc mult, se dezvoltă, preiau cele mai avansate practici europene, se perfecționează în continuu.

La noi Pacientul se află în centrul atenției.

Cînd merge vorba despre CDG, deseori se poate utiliza sintagma ”Pentru prima dată în Moldova”.

Investiția Germană în acest proiect a constituit peste 10 mln Euro.

Acum noi dispunem de cea mai avansată imagistică posibilă, de un laborator modern, în care procesăm mii de teste, iar unele le trimitem chiar în Germania, avem medici extraordinari, cu calități umane și profesioniste deosebite. Acum locuitorii Moldovei nu mai trebuie să plece peste hotare pentru un diagnostic corect, cît de complicat nu ar fi el. Ba din contra, pacienții de peste hotare se adresează regulat la CDG…

Dar să știți, ca anume Dvs trebuie să decideți, dacă am reușit noi oare schimbarea, pe care ne-am propus-o încă în 2007.
Noi depunem eforturi maxime în fiecare zi, pentru ca să depășim așteptările Dvs.

Cu respect,

Alexander Guțu
Director General CDG

Remarcă: ”Centrul de Diagnostic German” este o Întreprindere cu Capital Străin (German), fondată în 2007, care are peste 120 de angajați și este Lider pe piața serviciilor medicale din Republica Moldova.

2,000,000

Investigations carried out

12

Years of Experience

1000

Types of investigations

47

Expert doctors

From CDG History

 1. 2009

  The first 1.5 tesla magnetic resonance imaging in Moldova
  Siemens Magnetom Avanto
  The first 64-slice computed tomography in Moldova
  Siemens Somatom Sensation
  The first medical IT system RIS&PACS Agfa in Moldova

 2. 2010

  The first high definition endoscopy in Moldova
  Olympus Evis Exera II 180 HD
  The first FibroScan – Echosens

 3. 2010

  High-performance laboratory Roche

 4. 2011

  The first Skyra 3.0 tesla magnetic resonance imaging in Central and Eastern Europe
  Siemens Magnetom Skyra 3 Tesla

 5. 2017

  The first 1,000,000 investigations carried out at CDG

 6. 2019

  The first 384-slice computed tomography in Moldova
  Siemens Somatom Definition Edge 384 slice

 7. 2020

  Expert-class cardiac ultrasound
  Siemens Acuson SC2000

 8. 2021

  Latest-generation cardiac ultrasound
  Siemens Juniper

Our equipment

Pacienții care aleg să facă investigații la Centrul de Diagnostic German, reprezintă încrederea în performanța tehnologiilor de diagnostic, iar noi ne asumăm un angajament de a le oferi o medicină inteligentă și cele cele mai actuale inovații din imagistica medicală.

Mereu am ales DOAR echipament medical nou, cu dotare tehnologică maximă, cu soft-uri avansate, care ne permite efectuarea investigațiilor de grad sporit de dificultate, care, în combinație cu măiestria și experiența echipei noastre medicale dau rezultate extraordinare.

Echipamentul medical de la Centrul de Diagnostic German este o reflecție a medicinii viitorului. Siemens Healthineers AG a fost printre primii producători mondiali ai aparatelor de Rezonanţă Magnetică cu utilizare medicală și până în prezent, SIEMENS este lider mondial şi produce cele mai moderne şi performante sisteme de Rezonanţă Magnetică și utilaj medical. Pentru fiecare tip de investigații am ales doar parteneri de top, pe lîngă Siemens fiind și Olympus, Roche, GE pentru a oferi pacienților, în Republica Moldova, șansa la cele mai sigure și performante investigații în neuroimagistică, imagistica cardiovasculară, imagistica abdominală şi cea a aparatului locomotor.

Why choose the German Diagnostic Center?

We created and successfully created the impossible things that patients did not have access to. We have invested in people who have formed the strongest medical team! We have implemented the most advanced diagnostic protocols and brought Intelligent Medicine to the Republic of Moldova.

We are the first to conduct high-performance investigations with advanced protocols. We offer daily consultations and perform successful investigations because our patients’ health is our concern!