Anatol CAZACU. Curs pregătitor EACVI pentru certificarea în CMR.

“EACVI Preparatory Course to Certification in CMR” organizat de European Association of Cardiovascular Imaging (EACVI), a avut loc în Sophia-Antipolis, Franța, în perioada 29 septembrie – 01 octombrie 2022.

Și de această dată, Anatolie CAZACU, a participat timp de 3 zile la curs. Fiind membru EACVI este întotdeauna la curent cu toate noutățile și actualizările în domeniul imagistic cardiovascular, pentru ca ulterior să le aplice activ în practica medicală, la Centrul de Diagnostic German. 

Patologiile cardiovasculare sunt des întâlnite, iar diagnosticul exact în toate cazurile este factorul care va determina mai departe tactica stabiliriii unui tratament, fie chirurgical sau non-chirurgical. Totodată este un ajutor important pentru medicii specialiști cardiologi, care au detalii fine despre starea cordului sau a vaselor implicate în patologie ceea ce îi va ajuta ulterior pe toată durata  tratamentului. 

Acest curs informativ a fost creat special pentru certificarea în rezonanța magnetică cardiovasculară. Cursul a combinat prelegeri de abilitare cu exerciții practice, inclusiv sesiuni de simulare de scanare și analiză de imagini pe care participanții le-au parcurs pe stații de lucru specializate. Programul cursului a inclus prelegeri interactive. În plus, au fost revizuite cazurilor clinice care sunt incluse în jurnalul de cazuri depuse pentru certificarea ESC CMR.

Departamentul de Rezonanță Magnetică și Tomografie Computerizată, de la Centrul de Diagnostic German la moment este dotat cu ultimile softuri și protocoale avansate de diagnostic cardiovascular. Acestea permit o reconstrucție tridimensională, atât de exactă, încât stabilirea unui diagnostic în baza lor este de 99,99%. Iar abilitățile și competențele speciliștilor din cadrul departamentului demonstrează unicitatea și perfecționismul investigațiilor. 

Menționăm că Anatol CAZACU, este medic radiolog, specializat în diagnosticul cardiac, deja de 13 efectuează cele mai avansate investigații, care sunt unice în țară, dar și în cele vecine, motiv pentru care săptămânal avem pacienți investigați din România.